About the Recipe
Ben je op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje voor je kinderen (of jezelf)? Zelf knijpfruit maken is niet alleen eenvoudig, maar ook een stuk gezonder dan veel kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Bovendien kun je het precies maken zoals jij het lekker vindt en bewaren in een herbruikbaar knijpzakje.
Vandaag delen we een heerlijk recept met banaan en mango, een tropische combinatie die zowel zoet als romig is!

Ingredients
1 rijpe banaan
1 rijpe mango
50 ml water of appelsap (optioneel, voor een dunnere structuur)
1 theelepel citroensap (om verkleuring te voorkomen)
Preparation
Voorbereiding: Schil de banaan en snijd deze in stukjes. Schil vervolgens de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Blenden: Doe de banaan, mango en het citroensap in een blender of keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water of appelsap toe als je een dunnere textuur wilt.
Mixen: Blend alles tot een gladde puree. Proef even en voeg indien nodig een klein beetje extra vocht toe.
Overhevelen: Giet de puree in een herbruikbaar knijpzakje. Sluit het goed af en bewaar in de koelkast.