About the Recipe
Herbruikbare knijpzakjes zijn een duurzaam en praktisch alternatief voor wegwerpverpakkingen. Ze zijn makkelijk schoon te maken, bij te vullen en je weet precies wat je kindje binnenkrijgt: pure, natuurlijke ingrediënten zonder onnodige toevoegingen.

Ingredients
1 rijpe appel
1 rijpe peer
2 el water (of moedermelk/flesvoeding voor extra romigheid)
Optioneel: een snufje kaneel
Preparation
Schillen en snijden
Schil de appel en de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in kleine stukjes.
Koken of stomen
Doe de stukjes fruit in een pannetje met het water en kook ze op laag vuur ± 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
Alternatief: Stoom het fruit in een stoommandje voor een vollere smaak en behoud van voedingsstoffen.
Pureren
Pureer het zachte fruit met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
Voeg indien nodig extra water of melk toe voor de gewenste dikte.
Aflaten koelen
Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
Vullen van het knijpzakje
Gebruik een lepel of trechter om de puree in het herbruikbare knijpzakje te gieten.