Over mij

Zelf

Ontdekken – oefenen – doorzetten – groeien laughing

 

 

Ik dacht in de eerste jaren van mijn kinderen met enige regelmaat:
Waar ben ik aan begonnen? 

Met vallen en opstaan heb ik geleerd wie ik wil zijn als moeder en als therapeut en hoe ik naar kinderen wil kijken.

Toen ik 9 jaar geleden mijn eerste kindje kreeg en ruim 1 jaar later mijn tweede kon ik me nog geen voorstelling maken van hoe het leven eruit zou zien mét kinderen. Hoe ik zou zijn als moeder. Wie ik zou zijn als moeder. Wat ik zou willen als moeder.

Ik heb nog niets ontdekt in mijn leven wat zoveel emoties in mij kan losmaken als mijn kinderen. De blijdschap en liefde die je tot in je tenen voelt. De pijn in je hart als je kind pijn heeft of als je kind voor het eerst zelf naar school fietst. Het gevoel van onmacht die je versteld doet staan. Frustratie en woede die door je lijf heen kan gieren en dan dat schuldgevoel…

Wat doe je als je kind rollend over de grond door een driftbui heen gaan. Wat doe je als je kind glashard in je gezicht zegt dat ‘ie het niet gedaan heeft terwijl je het zelf hebt gezien. Wat doe je als je kind de strijd met je aan gaat. Of als je kind gepest wordt op het schoolplein?

Hoe ga je ermee om als je kind heel ziek is of als überhaupt de zwangerschap of geboorte niet is gegaan zoals je het graag had gewild.

Ik heb in de begintijd vooral gevaren op de ervaringen die ik had zelf als kind, hoe ik opgevoed ben. Daarnaast heb ik een pedagogische opleiding gevolgd, boeken gelezen en programma’s bekeken, waar ik ook dingen leerde over opvoeden.

Mijn visie op opvoeden is simpel: minder opvoeden, meer coachen

Ik kreeg nieuwe inzichten waardoor ik heb ervaren dat het me steeds vaker lukte om de negatieve spiraal te doorbreken, de lucht klaarde sneller op, mijn kind kon sneller uiten wat er dwars zat en ik voelde me zelf meer ontspannen en luchtiger. Dit deed ik door meer coachend naast mijn kind te gaan staan, door in contact te blijven met mijn kind, nieuwsgierig te zijn. Ik heb gemerkt dat dit vele malen effectiever is dan welke opvoedmethode ook die ik tot dan toe had ingezet.

Ik gun jou  je thuis een plek is waar ontspanning is, waar contact is, waar gelachen en gehuild wordt. Waar het ook kan botsen, maar waar het ook weer goedgemaakt wordt.

Wat je over mij moet weten

 

Ik ben tot in mijn tenen gelukkig als ik de ander zie bloeien en groeien.

Ik ga met jou mee op reis met humor, kracht en een positieve instelling.

Ik weet als geen ander hoe het is om obstakels te overwinnen om tot je doel te komen.

Spiegel

 

Kinderen kunnen waanzinnig goed een spiegel voorhouden. Door je te confronteren met je eigen gedrag of door je precies na te doen. Waardoor het schaamrood je op de kaken kan komen te staan.

Doordat je geconfronteerd wordt en bewust wordt van jouw handelen kan je ook de dingen veranderen die je wilt veranderen. En dit allemaal om een nóg betere moeder te worden dan je al bent. Een moeder om trots op te zijn!

Ik gun jouw gezin veel plezier, geniet-momenten en ontspanning toe.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

 

Ik heel erg van lekker eten hou

Dat ik veel beweeg en sport om al dat lekkers er weer af te krijgen

Dat ik een genieter ben

Dat ik enorm betrokken ben en andermans leed me diep kan raken

Dat ik kan verdwalen in een mooi boek

Dat ik enorm van leuke dingen doen hou en dat ik dan alles aan de kant kan zetten om dat te gaan doen

Dat ik enorm kan genieten van gekkigheid met de kinderen uithalen, lekker melig doen, en vooral heel veel lachen!

En dat alles is precies wat mij kenmerkt als coach-therapeut voor jouw kind en voor jezelf!

Mag ik jou een stap verder helpen?

Annette van der Poel- kindercoach- en counselor

“onze dochter heeft veel gehad aan de ‘speeluurtjes’ bij Heppie Kids. Ze ging er met heel veel plezier naar toe en haar driftbuien zijn sterk verminderd”

Ouders van Linda 7 jaar