Soms kan je als moeder zo in tweestrijd zijn met jezelf. Vanochtend had ik weer zo’n momentje. 

Mijn dochter was vanochtend erg aan het hoesten in bed. Ik voelde aan haar voorhoofd. Ik hoorde mezelf denken: ‘nee, nee, nee, alsjeblieft geen verhoging.’
Ik bekeek haar eens goed. Het hele weekend keek ze al een beetje ziekig uit haar oogjes. 

In mijn hoofd scande ik mijn agenda voor vandaag. Mijn to-do lijst reikt ongeveer tot aan het plafond, net als mijn was overigens. 

Help, help, help, hoe ik ga dit allemaal doen? 

Hè bah, wat egoïstisch, dat kind is ziek, zij is veel belangrijker. Je kind is je alles toch? Echt wel. 

Ik zei tegen haar: “kom even je bed uit, als je hebt gegeten en gedronken gaat het vast beter.” (eten is voor mij net als een medicijn en ik begrijp niet dat dat voor anderen vaak niet zo werkt:) 
Maar nee, het meisje eet zowat niet en het drinken gaat moeilijk door haar zere keeltje. 

Mijn zoon kucht inmiddels ook en schraapt flink zijn keel een paar keer. “Pappa zei gisteren tegen me dat ik ook niet zo fit ben hoor.”
“En volgens mij kan ze wel gewoon naar school hoor.”
Ik begrijp hem wel, zijn zusje is veel vaker thuis dan hij, ze is snel ziek en ze heeft ook veel meer studiedagen dan hij. Het is wat als je een zusje hebt die veel meer zorg vraagt en jij een gezonde boy bent, en dus bijna altijd naar school kan. Terwijl jij ook veel liever thuis blijft.  

Pffff…..lastige momentjes. Ik pak hem stevig vast en ik zeg dat ik hem begrijp. En ik probeer nog wel uit te leggen waarom het bij haar anders werkt dan bij hem. Hij fietst naar school. 

Een klein kwartiertje later later als ik heb geaccepteerd dat het zo is als het is, pak ik haar vast, knuffel haar en leg lekker een dekentje over haar heen. 

“Lieverd, zeg ik, mamma zal vandaag goed voor je zorgen hoor.” 

Hoe is dat voor jou als jouw kind ziek is? Voel je dan ook die tweestrijd? Je wil je moederrol goed vervullen maar je hebt ook andere dingen te doen. 

wil je dat hier met me delen?

Lieve groet,

Annette

Deel dit bericht

Delen op social media