“Er is storm op komst”, verzucht de moeder. Ik kijk naar buiten en zie inderdaad dat het heel hard waait. “Het gaat inderdaad flink tekeer”, zeg ik. 
Maar moeder heeft het over een andere storm die op komst is, namelijk haar kind die over enkele ogenblikken weer uit school komt.

Heb jij ook zo’n wervelwind in huis? Gezellig hoor, ze zijn zo lekker enthousiast, ze willen van alles uitproberen, ze zijn supernieuwsgierig en ontdekkend, ze weten niet van ophouden en zijn onuitputtelijk. Als jij denkt dat je de marathon inmiddels hebt gelopen, beginnen zij met de volgende ronde….
Vermoeiend als je je kind uit de gordijnen moet plukken elke dag, als ze van opwinding niet kunnen slapen, of als het stoeien om de haverklap uitmondt in een stevige vechtpartij en jij als scheidsrechter er steeds tussen moet springen.

Een kind kan enorm veel hinder ondervinden van chaos in zijn of haar hoofd. Soms moet een kind zich de hele dag inhouden op school en moet presteren, waardoor thuis alles eruit kan komen. Er komt zoveel op ze af, het is soms simpelweg teveel wat er allemaal verwerkt moet worden. Ze komen niet tot rust.

Chaos aan de binnenkant brengt chaos naar de buitenkant. Rust aan de binnenkant brengt meer rust en grip aan de buitenkant. En daar kan ik een kind bij helpen. Om meer rust aan de binnenkant te krijgen. Waardoor een kind zich weer blij en fijn voelt. Met nog steeds hetzelfde enthousiasme en nieuwsgierige. Want dat wil je niet veranderen toch?

Wil je vrijblijvend in gesprek komen?  Ja! Ik wil graag een gratis gesprek

Lieve groet,

Annette

Deel dit bericht

Delen op social media