Afgelopen vrijdag nam ik op FB een live video op op het strand in IJmuiden waar ik tegen alle lieve moeders zei: neem eens ‘me-time’. Ik was in IJmuiden voor een afspraak en er stond zo’n heerlijke warme wind en de zon scheen zo lekker. Ik werd gewoon naar het strand getrokken. Heerlijk om alles even te laten voor wat het was. Het lost zich allemaal wel weer op, dan maar wat later/makkelijks eten, dan maar even geen gevouwen was.

Laat de planning en structuur los en neem tijd voor jezelf. Lees dat boek lekker uit, rij naar het bos met een thermosfles koffie of thee en zit op een boomstronk lekker dat op te drinken, doe een middagdutje, duik het terras op, ga lekker naar de beautysalon of wat het dan ook is wat jij heerlijk vind.  Je voelt als het ware de ontspanning door je lijf heen gaan (als het goed is). Je laadt letterlijk de batterij weer op om weer met nieuwe energie de kinderen te ontvangen als ze thuiskomen. Je kunt dan meer hebben, je kunt rustiger reageren in situaties en het lukt je om creatiever te zijn in je aanpak.

Goede redenen dus om dit regelmatig te doen. Veel plezier! Enne…als je inspiratie nodig hebt, dan weet je me te vinden:)

Deel dit bericht

Delen op social media