We zitten tegenover elkaar, ze roert bedachtzaam in haar kopje koffie. Ze heeft net veel verteld over haar kind. De lastige momenten met haar kind voeren de boventoon in het gesprek.

Ik vraag haar: “kan je nog wel genieten van je kind?”

Het is even stil, ze slikt en ik zie tranen in haar ooghoeken opwellen.
“Ik vind het heel moeilijk om te zeggen, maar ik kan niet zo erg meer genieten nee.”

Ze weet op dat moment nog niet hoe belangrijk een bekentenis als deze is.

Ze voelt zich schuldig tegenover alles en iedereen dat ze moet toegeven dat ze op dit moment alleen nog maar het ‘lastige gedrag’ van haar kind kan zien. Dat het plezier eruit is. Dat de ontspanning en gezelligheid ver te zoeken is. Dat als haar kind binnenkomt ze denkt: ‘wat gaat er nu weer gebeuren.’

Zo had ze het zich niet voorgesteld.

Ergens gaandeweg op de reis die opvoeden heet, is ze het plezier kwijtgeraakt. Is ze het contact met haar kind kwijtgeraakt. Begrijpt ze niet meer hoe ze haar kind kan bereiken.

Herken jij jezelf hier ook in?

Dit is hartstikke pijnlijk om dat te beseffen. En het is belangrijk om er een moment bij stil te staan. Dit is nu zoals het is.
En door dit hardop uit te spreken zet je tegelijk een deur open. Een deur die zal leiden naar verandering.

We bespreken wat ze graag zou willen dat er veranderd. Ze wil dat haar kind zich weer prettig voelt en dat de ontspanning en gezelligheid in huis weer terugkeert.

Wil jij dit ook?

Download dan nu mijn e-book: in 10 stappen naar een gelukkiger kind. In dit e-book lees je over wat een kind echt gelukkig maakt en hoe jij daar als ouder toe kan bijdragen. Met concrete tips en stappen. Als je die volgt zal je zien dat het plezier steeds meer terugkomt, dat jouw band met je kind weer verbeterd, dat je meer van je kind kunt genieten.

Met dit kindje ben ik in een kortdurend traject aan de slag gegaan met versterking van zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Daarna kon dit kind ook beter kijken naar de oorzaak van het gedrag, namelijk angst. Omdat het kind aandacht kon geven aan de angst, verminderde de angst ook. Zo voelde het kind zich blijer en fijner. En dit merkten ze thuis ook. Het gedrag (boosheid en frustratie) werd veel minder.
Wil jij je kind ook aanmelden voor een kortdurend traject? Neem dan contact op via deze link

Succes!

Groetjes Annette

Deel dit bericht

Delen op social media